|
Keyboard - wybór instrumentu. |
| Autor |
Wiadomość |
Czaki
Szeregowy

|
Wysłany: Wto 22 Lip, 2008 Keyboard - wybór instrumentu.
|
|
|
Witam!
od wrzesnia mam zamiar rozpoaczac przygode z keyboardem .. ale nie mam narazie o nim bladego pojecia chcialbym chodzic do studia muzycznego na lekcje gry .. ale wiem ze bez instrumentu i cwiczen w domu nic nie zdzialam. Pytanie do was: czy to to nadawalo by sie dla mnie http://allegro.pl/item392...war_organy.html ? nie wysmiejcie mnie prosze wiem ze to jakies organki dla dzieci ale nie mam zamiaru inwestoeac w jakas yamahe i stad moje pyutanie czy te organki wogole do czegos po za zabawa sie nadaja? jak juz mie wysmiejecie za tej link to dawajcie swoje propozycje tanich sprzetow noo... chyba ze komus moj pomysl sie spodoba ps. mam 16 lat wiec dosyc pozno zabieram sie do gry pozdrawiaM! |
|
|
|
 |
vet13
Marszałek Opętany Klawiszowiec

Pomógł: 221 razy Wiek: 15 Posty: 2108 Skąd: Tarnowskie Góry
|
|
|
|
 |
i.maliszewski
Moderator Jordan Rudess Fan

|
Wysłany: Sro 23 Lip, 2008
|
|
|
...cóż... z tych trzech propozycji najbardziej trafnym wyborem (mnie osobiście)
wydaje się ten - http://allegro.pl/item403...r_270_bcm_.html (oczywiście o ile to gra...)
...ten instrument po prostu wyróżnia fakt, że jako jedyny dysponuje dynamiką klawiatury (ot taki drobiażdżek )
....myślę że trzy setki nie są zbyt dużą ceną na początek za klawisz z dynamiką,
...inne sobie odpuść od razu ....choćby każdy klawisz świecił innym kolorem
....pozdrawiam i zapraszam do zapoznania się z szerszą zawartością działu klawiszowego naszego Forum. |
_________________ Jeśli ktoś Ci pomógł Gość, to aby mu podziękować kliknij na znaczek POMÓGŁ pod jego odpowiedzią na Twoje pytanie
 |
|
|
|
 |
vet13

|
|
|
|
ale niestety już nie ma tej oferty |
_________________ Yamaha Tyros |
|
|
|
 |
i.maliszewski

|
|
|
|
..o... znowu jest... |
_________________ Jeśli ktoś Ci pomógł Gość, to aby mu podziękować kliknij na znaczek POMÓGŁ pod jego odpowiedzią na Twoje pytanie
 |
| Ostatnio zmieniony przez i.maliszewski Sro 23 Lip, 2008, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Czaki
Szeregowy

|
Wysłany: Czw 24 Lip, 2008
|
|
|
obstane przy tym swoim chyba jednak :P
tzn wiecie nie oto chodzi ze mnie nie stac. Ale poprostu wiem ze mam slomiany zapal czasam do instrumentow........ np z giatara probowalem i sie zniechecilem... naszczescie mialem wypozyczona ze szkoly wiec nic nie stracilem na tym ale jednak wole nie tracic tyle kasy bo wiem przede wszystkich co rodzice na to powiedza :P oni wiedzaq ze ja jestem amuzyczny i zaraz powiedza ze po co tracic kase zeby troche "pobrzdakac i odlozyc" (No centralnie teskst mojej mamy) wiec wole wydac stowke i ewentualnie im udowodnic ze cos tam wykrzesam z tego tylko jakie sa minusy tych organkow?
btw w wieku 7 lat chyba szybciej czlowiek chlonie wiedze z tego co wiem no i nie ma tyle na glowie co w pozniejszym zyciu
pzdr. |
|
|
|
 |
i.maliszewski

|
|
|
|
...to fakt że z gitarą początki są o wiele trudniejsze: częste strojenie, otarcia i odciski na opuszkach palców, bóle nadgarstków i.t.p.
...ale faktem jest też że lwia część przypadków zniechęcenia do instrumentu spowodowana jest jego marną jakością/wykonaniem/brzmieniem...
...istnieje pewne minimum do spełnienia aby cokolwiek między Tobą a klawiszem zaskoczyło...
...jest to wprawdzie sprawa dość indywidualna ale instrument do którego link umieściłeś w swoim pierwszym poście nie należy niestety do grupy tego minimum...
pozdrawiam |
 |
|
|
|
 |
Czaki
Szeregowy

|
|
|
|
Moze masz i racje...
zobacze moze najpierw pogadam z moim nauczycielem od tego rzemiosla zwanego gra na kaybordzie i cos ustalimy... moze z miesiac bede tylko chodzil na lekcje bez instrumentu...
swoja droga natknelem sie ostatnimi czasy w lombardzie na calkiem niezly okaz bodajrze firmy yamaha za 200 z czyms... pozyjemy zobaczymy jbc bede tutaj pisal wy tez mozecie pisac swoje uwagi
pzdr |
_________________ Czakeusz |
|
|
|
 |
vet13

|
Wysłany: Pią 25 Lip, 2008
|
|
|
ano też fakt, ale klawisz ci się nie powinien znudzić, bo klawisze, to jedne z najlepszych instrumentów |
_________________ Yamaha Tyros |
|
|
|
 |
daniell18
Sierżant

|
Wysłany: Sob 26 Lip, 2008
|
|
|
checi to bardzo wazna sprawa w nauce gry na instrumentach. Ja gram juz od 7 roku zycia (teraz mam 18)ale tez mialem momenty ze mi sie nie chcialo. Pamietam ze jak bylem w podstawowce i po szkole mialem lekcje gry na klawiszu to przez okno widzialem chlopakow grajacych w pilke - wolalem futbol.
Ale teraz z biegiem czasu nie zaluje tego ze wybralem muzyke... I radze ci albys kupil sobie jakis najzwyklejszy keyboard i na nim uczyl sie grac -- a warto |
|
|
|
 |
|
|