muzyczny.pl
instrumenty muzyczne - muzyczny.pl forum Strona Główna instrumenty muzyczne - muzyczny.pl forum
Twoje muzyczne forum :-)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Keyboard - wybór instrumentu.
Autor Wiadomość
Czaki
Szeregowy

Wysłany: Wto 22 Lip, 2008   Keyboard - wybór instrumentu.

Witam!
od wrzesnia mam zamiar rozpoaczac przygode z keyboardem .. ale nie mam narazie o nim bladego pojecia chcialbym chodzic do studia muzycznego na lekcje gry .. ale wiem ze bez instrumentu i cwiczen w domu nic nie zdzialam. Pytanie do was: czy to to nadawalo by sie dla mnie http://allegro.pl/item392...war_organy.html ? nie wysmiejcie mnie prosze wiem ze to jakies organki dla dzieci ale nie mam zamiaru inwestoeac w jakas yamahe i stad moje pyutanie czy te organki wogole do czegos po za zabawa sie nadaja? jak juz mie wysmiejecie za tej link to dawajcie swoje propozycje tanich sprzetow :> noo... chyba ze komus moj pomysl sie spodoba ps. mam 16 lat wiec dosyc pozno zabieram sie do gry pozdrawiaM!

vet13 
Marszałek
Opętany Klawiszowiec

Wysłany: Wto 22 Lip, 2008   

jak na początkującego, to ci starczy, ale bardziej bym doradzał coś lepszego, bo nauka gry n akeybaordze tak szybko leci, że nim się spostrzerzesz, to już fajnie będziesz grał :tak: wiem coś o tym, bo się uczę od 7 roku życia grać i po kilku miesiącach opanowałem wszystko tak dosyć :tak:

lepiej kup coś z tego, jeżeli ci na to budżet pozwala

http://allegro.pl/item397...najtaniej_.html
http://allegro.pl/item403...r_270_bcm_.html
http://allegro.pl/item398...0_sprawna_.html

i.maliszewski 
Moderator
Jordan Rudess Fan

Wysłany: Sro 23 Lip, 2008   

...cóż... z tych trzech propozycji najbardziej trafnym wyborem (mnie osobiście)

wydaje się ten - http://allegro.pl/item403...r_270_bcm_.html (oczywiście o ile to gra...)

...ten instrument po prostu wyróżnia fakt, że jako jedyny dysponuje dynamiką klawiatury (ot taki drobiażdżek :morda: )

....myślę że trzy setki nie są zbyt dużą ceną na początek za klawisz z dynamiką,

...inne sobie odpuść od razu ....choćby każdy klawisz świecił innym kolorem :tak:

....pozdrawiam i zapraszam do zapoznania się z szerszą zawartością działu klawiszowego naszego Forum.

vet13 
Marszałek
Opętany Klawiszowiec

ale niestety już nie ma tej oferty :(

i.maliszewski 
Moderator
Jordan Rudess Fan

..o... znowu jest... :morda:

Czaki
Szeregowy

Wysłany: Czw 24 Lip, 2008   

obstane przy tym swoim chyba jednak :P
tzn wiecie nie oto chodzi ze mnie nie stac. Ale poprostu wiem ze mam slomiany zapal czasam do instrumentow........ np z giatara probowalem i sie zniechecilem... naszczescie mialem wypozyczona ze szkoly wiec nic nie stracilem na tym :rolleyes: ale jednak wole nie tracic tyle kasy bo wiem przede wszystkich co rodzice na to powiedza :P oni wiedzaq ze ja jestem amuzyczny i zaraz powiedza ze po co tracic kase zeby troche "pobrzdakac i odlozyc" (No centralnie teskst mojej mamy) wiec wole wydac stowke i ewentualnie im udowodnic ze cos tam wykrzesam z tego :] tylko jakie sa minusy tych organkow?
btw w wieku 7 lat chyba szybciej czlowiek chlonie wiedze z tego co wiem ;-) no i nie ma tyle na glowie co w pozniejszym zyciu :)
pzdr.

i.maliszewski 
Moderator
Jordan Rudess Fan

...to fakt że z gitarą początki są o wiele trudniejsze: częste strojenie, otarcia i odciski na opuszkach palców, bóle nadgarstków i.t.p.

...ale faktem jest też że lwia część przypadków zniechęcenia do instrumentu spowodowana jest jego marną jakością/wykonaniem/brzmieniem...

...istnieje pewne minimum do spełnienia aby cokolwiek między Tobą a klawiszem zaskoczyło...

...jest to wprawdzie sprawa dość indywidualna ale instrument do którego link umieściłeś w swoim pierwszym poście nie należy niestety do grupy tego minimum...

pozdrawiam

Czaki
Szeregowy

Moze masz i racje...
:sciana:
zobacze moze najpierw pogadam z moim nauczycielem od tego rzemiosla zwanego gra na kaybordzie i cos ustalimy... moze z miesiac bede tylko chodzil na lekcje bez instrumentu...
swoja droga natknelem sie ostatnimi czasy w lombardzie na calkiem niezly okaz bodajrze firmy yamaha za 200 z czyms... pozyjemy zobaczymy ;) jbc bede tutaj pisal :-) wy tez mozecie pisac swoje uwagi
pzdr :D 8) 8)

vet13 
Marszałek
Opętany Klawiszowiec

Wysłany: Pią 25 Lip, 2008   

ano też fakt, ale klawisz ci się nie powinien znudzić, bo klawisze, to jedne z najlepszych instrumentów :) :)

daniell18 
Sierżant

Wysłany: Sob 26 Lip, 2008   

checi to bardzo wazna sprawa w nauce gry na instrumentach. Ja gram juz od 7 roku zycia (teraz mam 18)ale tez mialem momenty ze mi sie nie chcialo. Pamietam ze jak bylem w podstawowce i po szkole mialem lekcje gry na klawiszu to przez okno widzialem chlopakow grajacych w pilke - wolalem futbol.
Ale teraz z biegiem czasu nie zaluje tego ze wybralem muzyke... I radze ci albys kupil sobie jakis najzwyklejszy keyboard i na nim uczyl sie grac -- a warto :)

Odpowiedz do tematu