|
Efekt Nirvana:D |
| Autor |
Wiadomość |
Nitram
Moderator

|
Wysłany: Sro 19 Lip, 2006 Efekt Nirvana:D
|
|
|
| No to takie pytanko...Jak ktoś wie to zaraz mówić...Jest taka pisoenka...Nirvany...Radio Friendly Unit Shifter...I w tej piosence jest wykorzystywany taki extra dziwny efekt... :? ...To jest podczas zwrotki...Bo resztę to dosyć łatwo wykminić ale ten efekt to jest dla mnie całkowitą tajemnicą... |
_________________ Epi LP STD Plus [SH5(b) || EMG60a (n)] + Laney TF200
Ekipa muzyczny.pl gratuluje Nitramowi zwycięstwa w konkursie GIBSON BUS - administrator |
|
|
|
 |
grz_ost
Marszałek

|
Wysłany: Sro 19 Lip, 2006
|
|
|
| Narazie nie odpisze bo sciagam to nagranie z neta z zabojcza szybkoscia :lol: |
|
|
|
 |
Jarek666 [Usunięty]
|
|
|
|
Jak dla mnie to sa sprzezenia i jazda kostka po strunach,ale moze sie myle.pozdro |
|
|
|
 |
pienkny_roman
Kapitan

|
|
|
|
http://www.ehx.com/ehx2/D...eo%5FPolychorus
myślę że to załatwia tę sprawę. prowdopodobnie kurt użył właśnie tego typu efektu w tej piosence. electro harmonix wznowił niedawno produkcję tego wycofanego efektu. z próbek dostępnych w wyżej podanym linku można usłyszeć że to na pewno to. wiadomo kurt używał tego efektu rozkręconego na maksa, takich próbek się nie znajdzie, chyba że od indywidualnego użytkownika, bo wtedy nikt by tego nie kupił do tego dochodzi jeszcze przester, gitara blisko pieca i sprzężenia. to wszystko razem załatwia tę kwestię :twisted: ewentualnie jak ktoś nie posiada polychorusa, można uzyć rozkręconego zwykłego chorusa, flangera razem z tremolo. powinno być podobne |
|
|
 |
Nitram
Moderator

|
|
|
|
| Powiem że raczej na pewno się mylisz...Według na 100% nie są to sprzężenia...Hmmm...No dobra...Na pewno nie są to same sprzężenia...Ale może coś w tym jest...Możliwe że są to sprzężenia + jakiś efekt...Ale to jest mało prawdopodobne... |
Ekipa muzyczny.pl gratuluje Nitramowi zwycięstwa w konkursie GIBSON BUS - administrator |
|
|
|
 |
pienkny_roman
Kapitan

|
|
|
|
może dużo sprzężeń tam nie ma ale na pewno jest przester oraz ten efekt, rozkręcony na maksa plus jakieś bendy na strunach na tym moim linku posłuchaj sobie drugiej próbki dźwiękowej Josha Randa. to chyba najbliżej oddaje co potrafi ten efekt. tylko że kurt wycisnął z niego jeszcze więcej |
|
 |
Nitram
Moderator

|
|
|
|
Heh...Podczas odpisywania na post Jarka ty zdążyłeś odpowiedzieć...Nawet nie zauważyłem...
Tak w ogóle miałem już gdzieś napisane że to jest polychorus ale nie pisałem żeby nic nie sugerować...Chciałem żeby ktoś mi to sam od siebie napisał bo ja nie byłem pewien...A napisane to miałem na tabach w guitar pro:D jako porady co zrobić żeby taki dźwięk uzyskać:D
OK...THX za rozwikłanie zagadki do końca:) !!! |
|
|
|
 |
|
|