Sklep muzyczny, wszystko dla DJ
instrumenty muzyczne - muzyczny.pl forum Strona Główna instrumenty muzyczne - muzyczny.pl forum
Twoje muzyczne forum :-)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
TC Helicon Voice Live Touch ustawienie do MIDI
Autor Wiadomość
Maro5801 
Szeregowy


Dołączył: 03 Lip 2011
Posty: 2
Skąd: Oleśnica
Wysłany: Pon 04 Lip, 2011   TC Helicon Voice Live Touch ustawienie do MIDI

Czy ktoś wie jak ustawić to urządzenie żeby odbierało sygnał MIDI z Keyboarda Yamaha PSR S900
Łączę to przewodem z instrumentu MIDI OUT do procesora MIDI IN i nic się nie dzieje. Może ktoś ma instrukcję po polsku. Kupiłem urządzenie z instrukcją po angielsku
Dzięki Marek
 
     
arturro 
Porucznik



Pomógł: 17 razy
Dołączył: 18 Mar 2010
Posty: 196
Skąd: Kraków
Wysłany: Pon 18 Lip, 2011   

ja mam instrukcje po polsku ....
podaj emaila to wysle
a jesli jeszcze tego nie zrobiles to moze pomoge...
 
     
maxis 
Szeregowy


Dołączył: 22 Lip 2011
Posty: 2
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: Pią 22 Lip, 2011   

Czy mogę też poprosić o instrukcje po polsku do Tc Helicona voice touch - kupiłem go w Angli. Mam ten sam problem co kolega tylko z tyrosem 2. Mam również pytanie , jeśli to urządzenie bedzie stroić po podłączeniu np: mp3 to czy można go np: podpiąć do miksera z którego wychodzi sygnał np: z kilku odtwarzaczy mp3. Pytam z czystej ciekawości choć nie mam takiego zamiaru w ten sposób go wykorzystać.
Pozdrawiam.
 
     
arturro 
Porucznik



Pomógł: 17 razy
Dołączył: 18 Mar 2010
Posty: 196
Skąd: Kraków
Wysłany: Sob 23 Lip, 2011   

voice live bedzie sie dostosowywał do sygnału wchodzącego wiec nie ma znaczenia czy podłaczysz tam cały mikser czy tylko jedno urzadzenie-
pamietać nalezy tylko o tym aby wpuścic do live tylko jeden sygnał sterujący bo jesli puścisz z kilku źródeł to urządzenie sie pogubi. Aha i dobrze jest wyciszyc sygnał aux sterujacy na wyjsciu z voice live tak zeby na mikserze nie pojawiał sie wam dwa razy ten sam sygnal
 
     
maxis 
Szeregowy


Dołączył: 22 Lip 2011
Posty: 2
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: Nie 24 Lip, 2011   

Dziękuje za przydatną podpowiedź. A czy rzeczywiście on bedzie stroił po podłączeniu nawet do niego mp3 , tak jak podobno piszą w instrukcji? Jakoś nie moge w to uwierzyć bo przecież nic w tym przypadku Heliconem nie steruje . A czy moge liczyć również na przesłanie mi polskiej instrukcji do tego urządzonka? Kupiłem w Angli a w polsce jakoś ciężko zdobyć. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez maxis Nie 24 Lip, 2011, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Ilona 
Szeregowy


Dołączyła: 11 Paź 2011
Posty: 1
Skąd: Kraków
Wysłany: Wto 11 Paź, 2011   instrukcja

arturro napisał/a:
ja mam instrukcje po polsku ....
podaj emaila to wysle
a jesli jeszcze tego nie zrobiles to moze pomoge...


czy ja również mogła bym prosić instrukcję?
 
     
arturro 
Porucznik



Pomógł: 17 razy
Dołączył: 18 Mar 2010
Posty: 196
Skąd: Kraków
Wysłany: Sob 15 Paź, 2011   

jasne..wysłalem emailem
 
     
finduillas 
Szeregowy


Dołączyła: 17 Lis 2011
Posty: 1
Skąd: poznań
Wysłany: Czw 17 Lis, 2011   

ja też ja też poproszę ta instrukcję :) !!! :morda:
_________________
Bloom band
 
     
SKN 
Szeregowy


Wiek: 44
Dołączył: 20 Lis 2011
Posty: 1
Skąd: O-ka
Wysłany: Nie 20 Lis, 2011   

Też bym bardzi prosił o ową instrukcję PL
 
     
muzykalto 
Szeregowy


Wiek: 56
Dołączył: 22 Lis 2011
Posty: 1
Skąd: toruń
Wysłany: Wto 22 Lis, 2011   

arturro, Pozdrawiam ! mam prośbę- czy mógłbyś wysłać mi instrukcję po polsku
bo nie mogę sobie poradzić z rozpracowaniem tego fantastycznego sprzętu.

z góry dziękuję podaję adres tn58@wp.pl
_________________
muzykalto
 
     
manolo 
Szeregowy


Wiek: 29
Dołączył: 22 Gru 2011
Posty: 1
Skąd: Wroclaw
Wysłany: Czw 22 Gru, 2011   

Bardzo prosze o instrukcje ,ktora udostepnil "arturro" z gory dziekuje.

p.s-przepraszam za brak polskiej czcionki:)

pozdrawiam

moj adres to zexrasta@gmail.com
 
     
Mocart 
Szeregowy


Wiek: 54
Dołączył: 12 Sty 2012
Posty: 2
Skąd: Polska
Wysłany: Czw 12 Sty, 2012   

arturro, Cześć.Przeczytałem właśnie post na temat Tc Helicon live one touch i chyba nie będę oryginalny jak ciebie poproszę o to samo czyli instrukcję której niestety nie dostałem od gościa który kupił go w Niemczech. Jeśli możesz to prześlij mi na skrzynkę mocart1@autograf.pl będę bardzo wdzięczny.Ps.Jeśli masz to urządzenie i może sprawdziłeś czy on idzie z wokalem za plikiem audio bez sterowania midi?

[ Dodano: Czw 19 Sty, 2012 ]
Jeśli znasz odpowiedź to będę wdzięczny.Jak podłączyć TC. żeby sygnał audio nie był na tym samym torze mixera co mikrofon /w opcjach ustawiam auto lub aux / i nic sygnał ciągle jest na tym samym torze czyli krótko mówiąc chodzi o niezależność regulacji parametrów.Próbowałem wyjść na mixer z output i sygnał jest na innym torze lecz nadal zostaje na mikrofonowym. Czy jest możliwe takie połączenie o którym piszę powyżej?
_________________
Mocart
 
     
arturro 
Porucznik



Pomógł: 17 razy
Dołączył: 18 Mar 2010
Posty: 196
Skąd: Kraków
Wysłany: Pon 06 Lut, 2012   

Dawno nie było mnie na forum więc dopiero teraz odpowiadam.
Problem jest bardzo prosty do rozwiązania. wystarczy wyciszyć linię muzyczna która steruje procesorem
naciskamy mix przewijamy strzałkami do aux i wyciszamy do zera
 
     
Mocart 
Szeregowy


Wiek: 54
Dołączył: 12 Sty 2012
Posty: 2
Skąd: Polska
Wysłany: Wto 07 Lut, 2012   

Dzięki za podpowiedź lecz jeśli jestem już aux to klikając strzałką przechodzę do następnej funkcji a nie ma czegoś takiego jak wyciszenie aux chyba że coś jeszcze przeoczyłem
_________________
Mocart
 
     
arturro 
Porucznik



Pomógł: 17 razy
Dołączył: 18 Mar 2010
Posty: 196
Skąd: Kraków
Wysłany: Czw 09 Lut, 2012   

no oczywiscie ze sie da....
jeszcze raz napisze krok po kroku.....
naciśnij mix
strzalką naciskasz do momentu az pojawi sie napis aux i jakas wartość np aux- odB
sliderem przewijasz w lewo do momentu az na wyświetlaczu pojawi sie off
i to juz wszystko....dzwiek zewnętrzny bedzie wyciszony
Ostatnio zmieniony przez marcin@muzyczny.pl Czw 31 Sty, 2013, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
organ-music 
Szeregowy


Wiek: 35
Dołączył: 02 Lip 2012
Posty: 1
Skąd: Rypin
Wysłany: Pon 02 Lip, 2012   

Cytat:
Cytat:

witam mam tc helicon voice works plus i nie moge sobie z nim poradzic chce podlaczyc pod klawidz t3 kablem midi moze ktos mi pomoze
_________________
MW
 
 
     
andrzej.30mil 
Szeregowy


Dołączył: 08 Gru 2012
Posty: 1
Skąd: Świebodzin
Wysłany: Sob 08 Gru, 2012   

cześć wszystkim.
Mam ten sam problem co wszyscy, czyli też podłączenie helikona pod klawisz. Czy może mi ktoś przesłać instrukcję do live touch i ewentualnie podpowiedzieć jak spiąć to z fantomem g. Z góry dziękuję i pozdrawiam
 
     
MirekR 
Szeregowy


Dołączył: 13 Kwi 2013
Posty: 1
Skąd: Reda
Wysłany: Sob 13 Kwi, 2013   

Witam Wszystkich posiadaczy Helicona !
Wlasnie wczoraj dokonałem zakupu , ale zdziwiłem się , ponieważ nie było w opakowaniu instr. po polsku :-( (
Rozmawialem już w sklepie i ...... maja skontaktować się z dystrybutorem i dostarczyć , ale kiedy ??
Jeśli posiadacie takowa instr. będę wdzięczny za przeslanie mi meilem :-) )
Jeśli ja otrzymam ( a nie popuszczę ! ) instr. chętnie udostepnie - jeśli będzie inna ??
Pozdrawiam !
 
     
boguslaw_b1 
Szeregowy


Wiek: 50
Dołączył: 02 Cze 2013
Posty: 1
Skąd: sanok
Wysłany: Nie 02 Cze, 2013   

arturro, witaj Arturro, jeżeli możesz pomóc to bardzo poproszę, Tc-helikon voice live z yamaha psr s710 połączenie kablem midi, ja już wysiadam, porostu nie daje rady, jeżeli możesz to proszę o ustawienia krok po kroku, niestety nie posiadam tez polskiej instrukcji, a nabyłem urządzenie 5 dni temu, wydawało mi się że ten sprzęt powinien odnaleźć się automatycznie, a tu niestety kicha.
mój e-mail boguslaw_b1@o2.pl

pozdrawiam - bbodzio
_________________
bbodzio
 
 
     
arturro 
Porucznik



Pomógł: 17 razy
Dołączył: 18 Mar 2010
Posty: 196
Skąd: Kraków
Wysłany: Pon 03 Cze, 2013   

niestety nie pomogę. Nigdy nie spinałem Helicona przez midi. Poza tym już ponad pół roku temu sprzedałem to urządzenie.
_________________
jeśli mój post choć trochę Ci pomógł....wciśnij "pomógł"
 
     
krys7777 
Szeregowy


Wiek: 60
Dołączył: 11 Wrz 2013
Posty: 5
Skąd: okolice Krakowa
Wysłany: Pią 20 Wrz, 2013   

Podpinam się do Was bo jest to też temat dla mnie. Prośba do arturro. Masz instrukcję do takiego helicona i to w PL. Czy możesz mi podesłać, będę wdzięczny.
Ostatnio zmieniony przez krys7777 Sob 21 Wrz, 2013, w całości zmieniany 2 razy  
 
     
marcin zeppelin 
Szeregowy


Wiek: 37
Dołączył: 06 Wrz 2014
Posty: 1
Skąd: OLEŚNICA
Wysłany: Sob 06 Wrz, 2014   

WITAM..
BARDZO PROSZĘ O INSTRUKCJĘ DO VOICE LIVE 2 TC HELICONA

DZIĘKUJĘ …DZIĘKUJĘ DZIĘKI …..
marcin.zeppelin@gmail.com
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz załączać pliki na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group