Maro5801
Szeregowy
Posty: 2
Rejestracja: ndz 03 lip, 2011

TC Helicon Voice Live Touch ustawienie do MIDI

pn 04 lip, 2011

Czy ktoś wie jak ustawić to urządzenie żeby odbierało sygnał MIDI z Keyboarda Yamaha PSR S900
Łączę to przewodem z instrumentu MIDI OUT do procesora MIDI IN i nic się nie dzieje. Może ktoś ma instrukcję po polsku. Kupiłem urządzenie z instrukcją po angielsku
Dzięki Marek

Awatar użytkownika
arturro
Porucznik
Posty: 196
Rejestracja: czw 18 mar, 2010

pn 18 lip, 2011

ja mam instrukcje po polsku ....
podaj emaila to wysle
a jesli jeszcze tego nie zrobiles to moze pomoge...

maxis
Szeregowy
Posty: 2
Rejestracja: pt 22 lip, 2011

pt 22 lip, 2011

Czy mogę też poprosić o instrukcje po polsku do Tc Helicona voice touch - kupiłem go w Angli. Mam ten sam problem co kolega tylko z tyrosem 2. Mam również pytanie , jeśli to urządzenie bedzie stroić po podłączeniu np: mp3 to czy można go np: podpiąć do miksera z którego wychodzi sygnał np: z kilku odtwarzaczy mp3. Pytam z czystej ciekawości choć nie mam takiego zamiaru w ten sposób go wykorzystać.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
arturro
Porucznik
Posty: 196
Rejestracja: czw 18 mar, 2010

sob 23 lip, 2011

voice live bedzie sie dostosowywał do sygnału wchodzącego wiec nie ma znaczenia czy podłaczysz tam cały mikser czy tylko jedno urzadzenie-
pamietać nalezy tylko o tym aby wpuścic do live tylko jeden sygnał sterujący bo jesli puścisz z kilku źródeł to urządzenie sie pogubi. Aha i dobrze jest wyciszyc sygnał aux sterujacy na wyjsciu z voice live tak zeby na mikserze nie pojawiał sie wam dwa razy ten sam sygnal

maxis
Szeregowy
Posty: 2
Rejestracja: pt 22 lip, 2011

ndz 24 lip, 2011

Dziękuje za przydatną podpowiedź. A czy rzeczywiście on bedzie stroił po podłączeniu nawet do niego mp3 , tak jak podobno piszą w instrukcji? Jakoś nie moge w to uwierzyć bo przecież nic w tym przypadku Heliconem nie steruje . A czy moge liczyć również na przesłanie mi polskiej instrukcji do tego urządzonka? Kupiłem w Angli a w polsce jakoś ciężko zdobyć. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony ndz 24 lip, 2011 przez maxis, łącznie zmieniany 1 raz.

Ilona
Szeregowy
Posty: 1
Rejestracja: wt 11 paź, 2011

instrukcja

wt 11 paź, 2011

arturro pisze:ja mam instrukcje po polsku ....
podaj emaila to wysle
a jesli jeszcze tego nie zrobiles to moze pomoge...


czy ja również mogła bym prosić instrukcję?

Awatar użytkownika
arturro
Porucznik
Posty: 196
Rejestracja: czw 18 mar, 2010

sob 15 paź, 2011

jasne..wysłalem emailem

finduillas
Szeregowy
Posty: 1
Rejestracja: czw 17 lis, 2011

czw 17 lis, 2011

ja też ja też poproszę ta instrukcję :)!!! :morda:
Bloom band

SKN
Szeregowy
Posty: 1
Rejestracja: ndz 20 lis, 2011

ndz 20 lis, 2011

Też bym bardzi prosił o ową instrukcję PL

muzykalto
Szeregowy
Posty: 1
Rejestracja: wt 22 lis, 2011

wt 22 lis, 2011

arturro, Pozdrawiam ! mam prośbę- czy mógłbyś wysłać mi instrukcję po polsku
bo nie mogę sobie poradzić z rozpracowaniem tego fantastycznego sprzętu.

z góry dziękuję podaję adres tn58@wp.pl
muzykalto

manolo
Szeregowy
Posty: 1
Rejestracja: czw 22 gru, 2011

czw 22 gru, 2011

Bardzo prosze o instrukcje ,ktora udostepnil "arturro" z gory dziekuje.

p.s-przepraszam za brak polskiej czcionki:)

pozdrawiam

moj adres to zexrasta@gmail.com

Mocart
Szeregowy
Posty: 2
Rejestracja: czw 12 sty, 2012

czw 12 sty, 2012

arturro, Cześć.Przeczytałem właśnie post na temat Tc Helicon live one touch i chyba nie będę oryginalny jak ciebie poproszę o to samo czyli instrukcję której niestety nie dostałem od gościa który kupił go w Niemczech. Jeśli możesz to prześlij mi na skrzynkę mocart1@autograf.pl będę bardzo wdzięczny.Ps.Jeśli masz to urządzenie i może sprawdziłeś czy on idzie z wokalem za plikiem audio bez sterowania midi?

[ Dodano: Czw 19 Sty, 2012 ]
Jeśli znasz odpowiedź to będę wdzięczny.Jak podłączyć TC. żeby sygnał audio nie był na tym samym torze mixera co mikrofon /w opcjach ustawiam auto lub aux / i nic sygnał ciągle jest na tym samym torze czyli krótko mówiąc chodzi o niezależność regulacji parametrów.Próbowałem wyjść na mixer z output i sygnał jest na innym torze lecz nadal zostaje na mikrofonowym. Czy jest możliwe takie połączenie o którym piszę powyżej?
Mocart

Awatar użytkownika
arturro
Porucznik
Posty: 196
Rejestracja: czw 18 mar, 2010

pn 06 lut, 2012

Dawno nie było mnie na forum więc dopiero teraz odpowiadam.
Problem jest bardzo prosty do rozwiązania. wystarczy wyciszyć linię muzyczna która steruje procesorem
naciskamy mix przewijamy strzałkami do aux i wyciszamy do zera

Mocart
Szeregowy
Posty: 2
Rejestracja: czw 12 sty, 2012

wt 07 lut, 2012

Dzięki za podpowiedź lecz jeśli jestem już aux to klikając strzałką przechodzę do następnej funkcji a nie ma czegoś takiego jak wyciszenie aux chyba że coś jeszcze przeoczyłem
Mocart

Awatar użytkownika
arturro
Porucznik
Posty: 196
Rejestracja: czw 18 mar, 2010

czw 09 lut, 2012

no oczywiscie ze sie da....
jeszcze raz napisze krok po kroku.....
naciśnij mix
strzalką naciskasz do momentu az pojawi sie napis aux i jakas wartość np aux- odB
sliderem przewijasz w lewo do momentu az na wyświetlaczu pojawi sie off
i to juz wszystko....dzwiek zewnętrzny bedzie wyciszony
Ostatnio zmieniony czw 31 sty, 2013 przez arturro, łącznie zmieniany 1 raz.

organ-music
Szeregowy
Posty: 1
Rejestracja: pn 02 lip, 2012

pn 02 lip, 2012


witam mam tc helicon voice works plus i nie moge sobie z nim poradzic chce podlaczyc pod klawidz t3 kablem midi moze ktos mi pomoze
MW

andrzej.30mil
Szeregowy
Posty: 1
Rejestracja: sob 08 gru, 2012

sob 08 gru, 2012

cześć wszystkim.
Mam ten sam problem co wszyscy, czyli też podłączenie helikona pod klawisz. Czy może mi ktoś przesłać instrukcję do live touch i ewentualnie podpowiedzieć jak spiąć to z fantomem g. Z góry dziękuję i pozdrawiam

MirekR
Szeregowy
Posty: 1
Rejestracja: sob 13 kwie, 2013

sob 13 kwie, 2013

Witam Wszystkich posiadaczy Helicona !
Wlasnie wczoraj dokonałem zakupu , ale zdziwiłem się , ponieważ nie było w opakowaniu instr. po polsku :-((
Rozmawialem już w sklepie i ...... maja skontaktować się z dystrybutorem i dostarczyć , ale kiedy ??
Jeśli posiadacie takowa instr. będę wdzięczny za przeslanie mi meilem :-))
Jeśli ja otrzymam ( a nie popuszczę ! ) instr. chętnie udostepnie - jeśli będzie inna ??
Pozdrawiam !

boguslaw_b1
Szeregowy
Posty: 1
Rejestracja: ndz 02 cze, 2013

ndz 02 cze, 2013

arturro, witaj Arturro, jeżeli możesz pomóc to bardzo poproszę, Tc-helikon voice live z yamaha psr s710 połączenie kablem midi, ja już wysiadam, porostu nie daje rady, jeżeli możesz to proszę o ustawienia krok po kroku, niestety nie posiadam tez polskiej instrukcji, a nabyłem urządzenie 5 dni temu, wydawało mi się że ten sprzęt powinien odnaleźć się automatycznie, a tu niestety kicha.
mój e-mail boguslaw_b1@o2.pl

pozdrawiam - bbodzio
bbodzio

Awatar użytkownika
arturro
Porucznik
Posty: 196
Rejestracja: czw 18 mar, 2010

pn 03 cze, 2013

niestety nie pomogę. Nigdy nie spinałem Helicona przez midi. Poza tym już ponad pół roku temu sprzedałem to urządzenie.
jeśli mój post choć trochę Ci pomógł....wciśnij "pomógł"

krys7777
Szeregowy
Posty: 5
Rejestracja: śr 11 wrz, 2013

pt 20 wrz, 2013

Podpinam się do Was bo jest to też temat dla mnie. Prośba do arturro. Masz instrukcję do takiego helicona i to w PL. Czy możesz mi podesłać, będę wdzięczny.
Ostatnio zmieniony sob 21 wrz, 2013 przez krys7777, łącznie zmieniany 2 razy.

marcin zeppelin
Szeregowy
Posty: 1
Rejestracja: sob 06 wrz, 2014

sob 06 wrz, 2014

WITAM..
BARDZO PROSZĘ O INSTRUKCJĘ DO VOICE LIVE 2 TC HELICONA

DZIĘKUJĘ …DZIĘKUJĘ DZIĘKI …..
marcin.zeppelin@gmail.com

Grzegorz95
Szeregowy
Posty: 1
Rejestracja: śr 07 sty, 2015

Witam. TC Helicon Voicelive touch

śr 07 sty, 2015

Witam.

Posiadam od niedawna tc helicona i mam problem ponieważ nie dostałem polskiej instrukcji..

Posiada ktoś może taką instrukcję polską ??

Jeśli tak to prosił bym o wysłanie ;)
będę bardzo wdzięczny.

Mój e mail. grigori955@interia.pl

Pozdrawiam.

duoplayers
Szeregowy
Posty: 1
Rejestracja: pt 30 sty, 2015

pt 30 sty, 2015

Nie będę oryginalny ale czy również mógłbym prosić o instrukcję polder7@interia.pl

wojto
Szeregowy
Posty: 1
Rejestracja: sob 14 mar, 2015

tc helicon INSTRUKCJA

ndz 15 mar, 2015

Witam wszystkich. Mam problem jak większość z nas . Nie mogę połączyć Tc helicon voicelife. Z klawiszem przez midi. Chce go połączyć z korg kross 61. Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc bo juz psychicznie wysiadam przy tym:-) jeśli ktoś mogł by mi wysłać szczegółową instrukcję po polsku bylo by super. Oto moj mail. saxwojt15@interia.eu

spinacz102
Szeregowy
Posty: 1
Rejestracja: czw 25 cze, 2015

Re: TC Helicon Voice Live Touch ustawienie do MIDI

czw 25 cze, 2015

Witam, potrzebuję polskiej instrukcji do voicelive touch
mail: spinacz102tb@gmail.com
z góry dziękuję

Wróć do „Inne instrumenty muzyczne, sprzęt muzyczny, sprzęt nagłośnieniowy”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości