|
syntezator na cha³turke i nie tylko do 6 ko³a |
| Autor |
Wiadomo¶æ |
tomekexr5s
Kapral

|
Wys³any: Wto 20 Lip, 2010 syntezator na cha³turke i nie tylko do 6 ko³a
|
|
|
| Witam szanownych kolegów:)czy moglibyscie mi doradzic jaki syntezator by³by najlepszy w bud¿ecie 6 tys z³.(ewentualnie elektryczne piano)Bedzie mi on w wiekszosci potrzebny na wesela ale czasem tez jakis ma³y powa¿niejszy wystêp..Gram w zespole tylko na zywo wiec potrzebne mi tylko dobre barwy.Teraz gram na dole na tritonie le a u góry na yamaha mm6.i chce t± yamahe opchn±æ,na góre dac tego korga i kupic cos fajnego na dó³.Prosze o jak±s dorade,z góry dzieki:) |
|
|
|
 |
vet13
Marsza³ek Opêtany Klawiszowiec

Pomóg³: 221 razy Wiek: 15 Posty: 2108 Sk±d: Tarnowskie Góry
|
Wys³any: Sro 21 Lip, 2010
|
|
|
Móg³by¶ kupiæ Tritona Extreme, ale 2 Korgi nie s± Ci raczej potrzebne Porozgl±daj siê za Kurzweilem PC3, Rolandem Fantomem X lub Yamah± Motif ES. Moim zdaniem najlepszym wyborem by³by ten Kurzweil. |
_________________ Yamaha Tyros |
|
|
|
 |
tomekexr5s
Kapral

|
|
|
|
| w³a¶nie zastanawia³em sie nad rolandem fantomem x8.yamaha nie wiem czemu ale mi nie lezy(moze zrazi³em sie t± mm6)a jakie barwy ma ten kurzweil??bardziej akustyczne??lepeij brzmi od fantoma??bo wogóle nie znam tego instrumentu.o tamtych modelach juz cos niecos wiem:) |
|
|
|
 |
vet13

|
|
|
|
| Kurzweil ma bardzo dobre brzmienia pianin. Ogólnie Kurzweil ma bardziej akustyczne brzmienia. Fantom te¿ ma fajne brzmienia Pianin, ale gitarki ju¿ nie s± a¿ tak mocne, chocia¿ akustyczne gitary s± do¶æ dobre. Fantomy maj± te¿ du¿o brzmieñ syntetycznych, ale nie s± tak dobre jak w Korgach. Yamaha Motif ES jest o wiele lepszym instrumentem od MM6, który w zasadzie jest pó³ syntezatorem, pó³ keyboardem. Porównywanie MM6 z jakimkolwiek Motifem jest bez sensu. Yamaha ma dobre brzmienia i jest uniwersalna. Yamaha ma najlepsze arpeggiatory w workstationach. Obs³uga jest bardzo prosta. Do Motifów mo¿na dodaæ 3 rozszerzenia. |
|
|
|
 |
tomekexr5s
Kapral

|
|
|
|
| no i co tu wybrac??:)a ty gdybys by³ w takiej sytuacji co bys wzio³?? |
|
|
|
 |
vet13

|
Wys³any: Czw 22 Lip, 2010
|
|
|
| Wiesz... Ja mam przekonanie do Yamahy. W Yamasze wszystko masz bardzo dobrej jako¶ci, bo Yamaha jest uniwersalna. Bardzo dobry arpeggiator, który ma kilka tysiêcy przebiegów, tylko nie wiem czy Ci siê przyda to na cha³turze. Kurzweil równie¿ jest wspania³ym instrumentem, ale s± egzemplarze, ¿e siê psuj± i trzeba na wiele dni je oddaæ do serwisu, a Kurzweila serwisów nie ma za du¿o. |
|
|
|
 |
mcneo
Sier¿ant

Pomóg³: 3 razy Posty: 75
|
Wys³any: Pi± 23 Lip, 2010
|
|
|
Np. które siê tak wg ciebie psuj±??
By³o kiedy¶ na forum ¿e Kurzweile siê psuj±. Ta opinia wadliwo¶ci pochodzi tylko od jednego modelu (nie pamiêtam jakiego) ale chodzi³o wtedy o zasilacz. Zauwa¿ ¿e ka¿da firma ma swoje serwisy i równie dobrze ka¿dy inny klawisz mo¿e siê spusæ. I proszê nie mów mi jak ci w sklepach "¿e to siê nie psuje" - jestem z wykszta³cenia elektronikiem i wiem co¶ na ten temat. Ba, przekona³em siê nawet na w³asnej skórze ¿e niby tak niezawodna firma jak Yamaha mo¿e zawie¶æ bowiem pad³ mi klawisz tej firmy i to nie byle jaki.
Z tego co mi wiadomo kurzweile lubi± z³apaæ czasem zawiechê tak ¿e trzeba na nowo je odpalaæ. W jakich okoliczno¶ciach siê to dzieje nale¿a³oby zapytaæ ich u¿ytkowników. Jednak zdarza siê to w odró¿nieniu do innych firm.
tomekexr5s masz ciê¿ki orzech do zgryzienia. Sam mam podobny problem tylko ciut mniejszy bud¿et. Moimi typami s± Juno-Stage oraz Kurzweil PC3X LE 76. Równie¿ gram na cha³turach w pe³nym sk³adzie.
Mogê ci tyle powiedzieæ ¿e Stage jest wyposa¿ony w lepsze barwy syntetyczne, takie ¶wie¿e, nowoczesne nadaj±ce siê do muzyki dance do grania muzyki tanecznej ( wszelkiego rodzaju disco polo itp.), jakie¶ akordeony te¿ jest tego wiêcej i lepszej jako¶ci. Kurzweil pod wzglêdem syntetyków zostaje niestety w tyle. Rekompensuj± to za to b. dobre brzmienia pianin czy e pianin. Pos³uchaj smyków - s± naprawde ¶wietne, dynamiczne i selektywne, takie "¿ywe".
Kurzweil to ju¿ inna liga. Jak na cha³tury to wg mnie Roland Stage spisze siê napewno lepiej, jednak na scenie, w jakim¶ ambitniejszym zespole, z bardziej ukierunkowan± muzyk±, bardziej widzê Kurzweila. |
| Ostatnio zmieniony przez mcneo Pi± 23 Lip, 2010, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
vet13

|
|
|
|
| mcneo napisa³/a: | Ta opinia wadliwo¶ci pochodzi tylko od jednego modelu (nie pamiêtam jakiego) ale chodzi³o wtedy o zasilacz.
|
To w³a¶nie PC3 i PC3X siê psu³y. | mcneo napisa³/a: | | Kurzweil pod wzglêdem syntetyków zostaje niestety w tyle. |
Po zainstalowaniu nowego OS jest wiêcej barw tej kategorii.
Ja bym nie kupowa³ nastêpnego klawisza, który ma fajne brzmienia syntetyczne, bo od tego to kolega ma ju¿ Tritona LE. Teraz to by siê przyda³ jaki¶ klawisz, który ma fajne brzmienie akustyczne. |
|
|
|
 |
arash
Podporucznik

Pomóg³: 10 razy Wiek: 30 Posty: 141
|
|
|
|
te¿ my³sa³em o podpowiedzi na rolanda juno stage, mia³em m³odszego brata czyli juno g i barwy wydawa³y mi sie ¶wietne tak jak kolega wspomnia³ bardzo ¶wie¿e, s³ychaæ ¿e to nowy instrument. mam ensoniqa mr 76 i my¶le ¿e go sprzedam i kupie sobie do pogrania na jeam session w tradycyjnym sk³adzie w³asnie rolanda, bo na motifa mnie jeszcze nie staæ tym bardziej ¿e to ma byæ tylko klawisz na wypady grania przy piwku |
_________________ casio CTK,roland-e15,gem-ws1,roland-g800,korg-i3,korg-i30,korg-pa60,korg-pa80,korg-x3,casio-cdp200r,ensoniq-mr76,tyros2,tyros3+roland juno stage |
|
|
|
 |
mcneo
Sier¿ant

|
|
|
|
| vet13 napisa³/a: |
Po zainstalowaniu nowego OS jest wiêcej barw tej kategorii.
|
Wiêcej, ale ¶miem w±tpiæ aby by³y lepsze.
Fakt, je¶li kolega jest w posiadaniu tritona to kwestii barw syntetycznych mo¿na by nie braæ pod uwagê.
Wobec powy¿szego sk³ania³bym siê w stronê Kurzweila. |
|
|
|
 |
tomekexr5s
Kapral

|
Wys³any: Sob 24 Lip, 2010
|
|
|
| a mam takie pytanie,czemu nie polecacie rolanda fantoma x??bo zanim zapyta³em na tym forum do¶æ mocno sie nad nim zastanawia³em??w czym jest s³absdzy od motifa czy pc3?? |
|
|
|
 |
mcneo
Sier¿ant

|
Wys³any: Nie 25 Lip, 2010
|
|
|
Rodzina instrumentów serii Fantom to flagowa seria firmy Roland.
Fantom X to to dobry instrument. Trudno mi powiedzieæ w czym jest "s³abszy" od tych wymienionych wy¿ej.
Yamahê na dzieñ dobry wyrzuci³e¶ z grona preferowanych przez ciebie firm. Do Kurzweila bym go nie porównywa³.
Gdybym by³ na twoim miejscu i my¶la³bym nad Fantomem X d³ugo bym siê nie zastanawia³ - bra³bym Juno-Stage.
Dlaczego?
Otó¿ Fantom jak ka¿dy inny flagowy instrument ma zapakowan± masê fajerwerków które w twoim przypadku raczej bêd± zbêdne, Fantom to ju¿ stacja robocza. Stage jest okrojony, w zasadzie mo¿na rzec ¿e to klawisz typowo "barwowy" i te okrojenie wzglêdem Fantoma idzie na korzy¶æ Satge'owi - brzmienia s± przede wszystkim nowsze i ¶wie¿sze. |
|
|
|
 |
vet13

|
|
|
|
| Ale jednak flagowy instrument, to flagowy instrument. Fantom X na pewno lepiej brzmi ni¿ Juno Stage. Fantoma X czêsto mo¿na spotkaæ w zespo³ach, szczególnie w takich, gdzie workstation nie jest potrzebny, a jednak Fantom spe³nia idealnie swoje zadanie. Dla porównania: Yamaha S910 nigdy nie bêdzie lepsza od Tyros'a 2, który jest starszy. Tak samo jest w przypadku tych dwóch syntezatorów Rolanda. |
|
|
|
 |
mcneo
Sier¿ant

|
|
|
|
Kolega mo¿e spróbuje zrozumieæ ¿e po co kupowaæ sprzêt którego mo¿liwo¶ci siê i tak nie wykorzysta? To tak jakby kupiæ 5-litrowego wielkiego dostawczaka i je¼dziæ nim tylko do ko¶cio³a... Po co przep³acaæ? Nie wiem po ile stoj± dok³adnie Fantomy, ale cenowo jeszcze siê trzymi±. Kupuj±c nowy sprzêt, mamy nowy nie ¶migany nie macany sprzêt, a do tego gwarancja, a to te¿ jest nie bez znaczenia.
Nie wiem dlaczego wielu ludzi nie potrafi dostosowaæ sprzêtu na mirê swoich potrzeb.
I co z tego ¿e kto¶ tam ma tego Fantoma X w kapeli? Mo¿e mia³ taki kaprys? Mo¿e nie by³o jeszcze wtedy Stage-ów gdy kupowa³ Fantoma?
Wcale nie twierdze ¿e Fantom bêdzie gorszy od Juno-Stage. Jednak w tym konkretnym przypadku lepiej sprawi siê Stage.
IMO |
|
|
|
 |
tomekexr5s
Kapral

|
|
|
|
| no mi s± potrzebne tylko dobre barwy nic pozatym,zadnych tam bajerów nie potrzebuje bo i tak nie bede ich mia³ czasu u¿ywaæ w czasie gry.wiec zeczywiscie jesli juno stage ma barwy z fantoma x to by³o by to dobre wyjscie:)mcneo pisa³e¶ ze do kurzweila bys go nie przyrównywa³-nie wiem jak to rozumiec-kurzweil lepiej brzmi??sorry za moze g³upie i oczywiste dla was pytania ale nie gra³em nigdy na tych istrumentach i sie nie orientuje |
|
|
|
 |
szpak22
Kapitan

Pomóg³: 10 razy Posty: 220
|
Wys³any: Pon 26 Lip, 2010
|
|
|
| tomekexr5s napisa³/a: | | czy moglibyscie mi doradzic jaki syntezator by³by najlepszy w bud¿ecie 6 tys z³.(ewentualnie elektryczne piano) |
czyli zale¿y Ci tylko na dobrych brzmieniach pianina i pianina elektrycznego i ew. organ czy potrzebujesz tak¿e brassy,saxy,flety,stringi i inne? |
_________________ Yamaha S90 ES |
|
|
|
 |
mcneo
Sier¿ant

|
Wys³any: Pon 26 Lip, 2010
|
|
|
No w³a¶nie, bo je¿eli te pierwsze (z tego co kolega wy¿ej pisze) to tylko Clavia Nord np. Electro 3, ew Kurzweil, je¿eli jeszcze dodatkowo drugie - Juno-Stage.
Co prawda PC3 kosztuje ponad 6,5 tys, ale jest te¿ uszczuplona wersja PC3 LE (i tu do wyboru ró¿ne klawiatury - optymalna wydaje siê byæ 76), jednak mog± byæ k³opoty z dostaniem go. Kosztuje bodaj¿e 5,5 tys. z³.
Te uszczuplenie polega na tym ¿e ograniczono edycjê barw w VAST, brzmieniowo to i tak dalej jest PC3.
Pos³uchaj próbek:
http://www.kurzweilmusics...duct.php?id=205 zak³adka AUDIO
A dem Stage'a jest w necie opór chocia¿by tu:
http://www.youtube.com/watch?v=_u_cOYvt97o
http://www.youtube.com/watch?v=0KBbgQK8gSE
http://www.youtube.com/watch?v=BxgQQui9eK0
Jednak nie bazowa³ bym na takich demach. Udaj siê do sklepu i ograj sprzêt, zobacz jak dzia³a, zwróæ uwagê na klawiaturê. |
| Ostatnio zmieniony przez mcneo Pon 26 Lip, 2010, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
BaSu7
Sier¿ant

Pomóg³: 4 razy Wiek: 14 Posty: 93
|
|
|
|
 |
12grudzien
Plutonowy

|
Wys³any: Wto 27 Lip, 2010
|
|
|
| vet13 napisa³/a: | | Yamaha ma najlepsze arpeggiatory w workstationach |
Tu siê z Tob± niestety nie zgodzê. Najlepsze Arrpegio posiada Korg w instrumentach z Karm±... mozliwo¶ci tworzenia Arrpegiów s± nieograniczone.
Je¿eli dalej zastanawiasz siê nad instrumentem, to pomy¶l rzeczywi¶cie nad tym Kurzweilem. Osobi¶cie te¿ potrzebuje klawisza do gry na weselach i zamówi³em Kurzweile PC3. Czekam tylko, poniewa¿ dostawa ma byæ w po³owie sierpnia.
Je¶li chodzi o brzmiania akustyczne, to Yamaha Motif ES ma du¿o lepsze barwy ni¿ te w Fantomie X. Byc mo¿e to moje odczucie, ale Roland nie le¿a³ mi nigdy.
Piszesz ¿e Kurzweil ma s³abe syntetyki. Niestety kupuj±c PC3 LE ograniczysz sobie mozliwo¶ctworzenia w³asnych syntetyków. Te¿ niedawno o tym mysla³em, ale zosta³em u¶wiadomiony, jakie to mozliwo¶ci krêcenia w³asnych barw posiada Kurzweil wraz ze swoj± syntez± VAST.
Ja bym bra³ Kurzweile PC3. |
|
|
|
 |
szpak22
Kapitan

Pomóg³: 10 razy Posty: 220
|
|
|
|
| 12grudzien napisa³/a: | | vet13 napisa³/a: | | Yamaha ma najlepsze arpeggiatory w workstationach |
Tu siê z Tob± niestety nie zgodzê. Najlepsze Arrpegio posiada Korg w instrumentach z Karm±... mozliwo¶ci tworzenia Arrpegiów s± nieograniczone. |
te¿ s±dzê, ¿e korg ma lepsze arpeggiatory, ale te Yamahy nie s± z³e, ale nie maj± takich mo¿liwo¶ci edycji brzmienia w czasie rzeczywistym
| Cytat: | | Osobi¶cie te¿ potrzebuje klawisza do gry na weselach i zamówi³em Kurzweile PC3. |
te¿ chcia³em rok temu kupiæ, ale PC3X, bo w PC3 jest dosyæ kiepska klawiatura
| Cytat: | | Je¶li chodzi o brzmiania akustyczne, to Yamaha Motif ES ma du¿o lepsze barwy ni¿ te w Fantomie X |
to jest tak, ¿e jest s³uchasz samej barwy, to wydaje siê, ¿e te z Motifa s± gorsze, ale jak dodasz jaki¶ efekt i pos³uchasz barwy podczas grania w pe³nym sk³adzie, to bardzo dobrze to brzmi, jednak na solo, fantom ma jednak lepsze barwy, bo wg mnie na dzieñ dobry s± ju¿ pe³ne, soczyste, mog± siê jednak gry¼æ graj±c w pe³nym sk³adzie |
_________________ Yamaha S90 ES |
|
|
|
 |
12grudzien
Plutonowy

|
|
|
|
| szpak22 napisa³/a: | | bo w PC3 jest dosyæ kiepska klawiatur |
Gra³e¶?? Czy tylko z opinii wnioskujesz?? Niestety na 76 klawiszach w Kurzweilu nie gra³em, dlatego szukam opinii na temat klaiwaitury i wiekszo¶c osób potwierdza, ¿e klaiatura jest b. dobra...
| szpak22 napisa³/a: | | to jest tak, ¿e jest s³uchasz samej barwy, to wydaje siê, ¿e te z Motifa s± gorsze |
S³uchaj mo¿e i tak... Ja niestety nie jestem przekonany do Rolandów, a do Fantomów siê bardzo zrazi³em, szczególnie graj±c na najnowszym G... Jestem wyhowany na brzmianiu Yamahy, st±d moja opinia..
Ale brzmienie insrumentu to zawsze pozostanie subiektywna opinia Jeden woli takie, drugie takie. |
|
|
|
 |
vet13

|
Wys³any: Sro 28 Lip, 2010
|
|
|
| W Fantomie G to im siê tylko wy¶wietlacz uda³. Brzmieñ jest bardzo du¿o, ale jako¶æ mnie nie powala, du¿o podobnych do siebie z leksza i takie jakie¶... W ogóle Fantomy maj± taki arpeggiator, jakby go nie by³o, a je¶li chodzi o arpy w Motifach, to chodzi³o mi przede wszystkim o to, ¿e maj± najwiêcej przebiegów. |
|
|
|
 |
mcneo
Sier¿ant

|
|
|
|
| Niech siê kolega vet13 okre¶li. Przecie¿ kolega parê postów wy¿ej poleca³ Fantoma, a teraz co? ¯e tylko wy¶wietlacz dobry, a reszta do bani? |
|
|
|
 |
12grudzien
Plutonowy

|
|
|
|
Kolega Vet chcia³ powiedzieæ ¿e w swojej klasie cenowej Fantom X jest jak najbardziej do zaakceptowania i faktem jest ¿e produkt Flagowy brzmi lepiej ni¿ instrument klasy ¶redniej.
Jednak fakt faktem - Fantom G jest naprawde kiespkim instrumentem, za którego trzeba daæ 9000 z³.
Jesli Fantom G jest rówie¶nikiem G, XS, M3 i PC3... To Roland schodzi na psy. |
|
|
|
 |
mcneo
Sier¿ant

|
|
|
|
| Jestem niemal pewien ¿e kolega nie gra³ na ¿adnym z wy¿ej wymienionych. |
|
|
|
 |
12grudzien
Plutonowy

|
|
|
|
¯e ja nie gra³em na ¿adnym z wy¿ej wymieionych ?? Musze Ciê rozczarowaæ - owszem gra³em.
I chodzi³o mi o to, ze Fantom G brzmi kiepsko w swojej klasie cenowej, ¿eby¶my sie zrozumieli... |
| Ostatnio zmieniony przez 12grudzien Sro 28 Lip, 2010, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
mcneo
Sier¿ant

|
|
|
|
¦miê w±tpiæ.
| 12grudzien napisa³/a: |
Jednak fakt faktem - Fantom G jest naprawde kiespkim instrumentem
|
To zdanie jest tego potwierdzeniem. |
|
|
|
 |
12grudzien
Plutonowy

|
Wys³any: Czw 29 Lip, 2010
|
|
|
Potem doda³em w swojej klasie cenowej
W stosunku do swoich rywali... |
|
|
|
 |
mcneo
Sier¿ant

|
|
|
|
Gdyby tak by³o nie mia³ by prawa bytu...
Ja nie rozumiem jak mo¿na powiedzieæ ¿e dany klawisz jest do bani nie podaj±c ¿adnych argumentów, "bo tak", w ogóle nie pisz±c pod jakim wzglêdem odbiega od pozosta³ych
Tak pisz± ci co nie maj± pojêcia o temacie.
ps.
Grali¶my kiedy¶ taki wieczorek taneczny w karnawale, towarzystwo sama ¶mietanka. By³ taki go¶æ który bawi³ siê, a raczej wykonywa³ ¶lamazarcze ruchy pod scen±, ca³y czas. Po imprezie podszed³ do nas i wywali³ z tekstem "ale wy k***a cienko gracie, ale do bani" itp.
By³o te¿ tam paru zawodowych muzyków którzy potrafili wskazaæ co jest nie tak i udzieliæ fachowych wskazówek, i to rozumiem. A nie tego palanta. Przez niego przemawia³a zazdro¶æ (imo) mo¿e jest tak w przypadku kolegi 12grudzien?.... |
|
|
|
 |
BaSu7
Sier¿ant

|
|
|
|
Roland nie robi z³ych instrumentów. Czasem ka¿dej firmie zda¿a sie wypu¶ciæ badziew na rynek i to jest tego potwierdzeniem. Je¿eli chodzi o barwy fantoma g to wszystko przez stosunkowo now± technologie superNATURAL, która jak widaæ nie jest do koñca super....
Moim zdaniem Fantom G jest doskona³± platform± do rozwijania, np rozszezenia ARX. Pamiêtajcie tez ¿ê roland zawsze wypuszcza update do soft'a a do fantoma jeszcze ¿adnego nie by³o ! ! ! Poczekajmy a¿ wyjdzie jaka¶poprawka, i dopiero bêdziemy oceniaæ.... |
_________________ Roland user
JE¯ELI KTO¦ OKAZA£ SIE POMOCNY NAGRÓD¬ GO NACISKAJ¡C POMÓG£ ; ) |
| Ostatnio zmieniony przez BaSu7 Czw 29 Lip, 2010, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
mcneo
Sier¿ant

|
|
|
|
| Soft ci nie poprawi dynamiki, nie zmieni przetworników C/A, na brzmienie ma bardzo ma³y wp³yw... |
|
|
|
 |
BaSu7
Sier¿ant

|
|
|
|
| oj cicho ;p mo¿e nikt sie nie zgapnie ;p |
|
|
|
 |
12grudzien
Plutonowy

|
Wys³any: Pi± 30 Lip, 2010
|
|
|
¦mieM w±tpiæ.
Co do twojej wypowiedzi - nie przemawia przeze mnie zazdro¶æ Jak ju¿ gdzie¶ wspomnia³em - sam jestem na kupnie instrumentu wiêc równie dobrze móg³bym kupiæ Rolanda Fantoma G.
Dla mnie poprostu jego brzmienie jest kiepsko. Gra³em na nim troche, niestety tylko w sklepie. Do mnie on nie przemówi³ Ale brzmienie to sprawa subiektywna - dla mnie on zabrzmia³ kiepsko = inaczej.
Co do stwierdzenia - "Jesli Fantom G jest rówie¶nikiem G, XS, M3 i PC3... To Roland schodzi na psy." to ok - sory troche przegi±³em |
| Ostatnio zmieniony przez 12grudzien Pi± 30 Lip, 2010, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
mcneo
Sier¿ant

|
|
|
|
| 12grudzien napisa³/a: | | jego brzmienie jest kiepsko. |
jest kiepskiE |
|
|
|
 |
BaSu7
Sier¿ant

|
|
|
|
moment jak chcecie sie k³uciæ to na priva. Tutaj pomó¿my koledze |
|
|
|
 |
r_gdynia
Podpu³kownik

Pomóg³: 20 razy Posty: 387
|
Wys³any: Sob 31 Lip, 2010
|
|
|
| 12grudzien napisa³/a: | | Ale brzmienie to sprawa subiektywna - dla mnie on zabrzmia³ kiepsko = inaczej. |
Jak czytam takie stwierdzenia to zaczynam w±tpiæ w logikê i sens Twoich wypowiedzi. Kiepsko = inaczej - fajne porównanie. P.S - ka¿dy klawisz ma swoje charakterystyczne brzmienie (ka¿dy brzmi troszkê inaczej - co nie znaczy, ¿e ka¿dy jest kiepski)
Przy okazji - ciekawy jestem, który klawisz Twoim zdaniem jest "fajny".
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
12grudzien
Plutonowy

|
Wys³any: Sob 31 Lip, 2010
|
|
|
| r_gdynia napisa³/a: | | Kiepsko = inaczej - fajne porównanie |
| r_gdynia napisa³/a: | | (ka¿dy brzmi troszkê inaczej - co nie znaczy, ¿e ka¿dy jest kiepski) |
Nie zrozumia³e¶ mnie
¯eby¶ mnie dobrze zrozumia³ ( mog³em daæ "kiepski" w cudzys³ów ) - jestem wychowany na innym brzmieniu i dlatego barwy Fantoma G, poprostu mi siê nie spodoba³y - wiêc dla mnie zabrzmia³o kiepsko.
kiepskie - to pojêcie które mo¿na wielorako zinterpretowaæ.
OD zawsze gra³em na instumentach Yamaha - odpowiada mi bardzo brzmienie XS-a. Jednak jak us³ysza³em Kurzweila PC3, to siê zakocha³em |
|
|
|
 |
tomekexr5s
Kapral

|
Wys³any: Nie 01 Sie, 2010
|
|
|
| wróci³em w³a¶nie z tygodniowego urlopu i s³ysza³em koledzy jak w jednej tawernie gra³ zespó³ na ¿ywca i go¶æ mia³ soltona sd1-gada³o mu to naprawde ³adniutko z reszt± sk³adu.co s±dzicie o tym parapecie??wiem ze mieszam strasznie w tych modelach i firmach no ale chce kupic cos najlepiej brzmiacego i funkcjonalnego w tej kasie:) |
|
|
|
 |
mcneo
Sier¿ant

|
Wys³any: Wto 03 Sie, 2010
|
|
|
To jest bodaj¿e samograj - zap³acisz za co¶ z czego nie bêdziesz korzysta³. Prawie po³owa instrumentu to style, multipady, odtwarzacze itp - i za to siê p³aci.
Do ¿ywego sk³adu tylko syntezator, je¶li pieni±dze maj± byæ wydane m±drze. |
|
|
|
 |
arash
Podporucznik

Pomóg³: 10 razy Wiek: 30 Posty: 141
|
Wys³any: Wto 03 Sie, 2010
|
|
|
| posiadam rolanda juno stage- polecam.. ma³a waga, barwy fajne, ³atwa obs³uga, cena 4500z³ |
_________________ casio CTK,roland-e15,gem-ws1,roland-g800,korg-i3,korg-i30,korg-pa60,korg-pa80,korg-x3,casio-cdp200r,ensoniq-mr76,tyros2,tyros3+roland juno stage |
|
|
|
 |
|
|